36,2567$% 0.01
38,0510€% -0.01
45,8121£% 0.01
3.376,19%0,00
5.624,00%0,04
3475210฿%-0.97339
Türkiye, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) kapsamında Samsun-Mersin Otoyolu Projesi‘ni hayata geçiriyor. Bu proje, Karadeniz ve Akdeniz bölgeleri arasındaki ticari ve lojistik bağlantıları güçlendirecek. Otoyol, Samsun ve Mersin limanlarından uluslararası pazarlara erişimi kolaylaştıracak. Aynı zamanda, güzergâh üzerindeki yerleşimlerin ekonomik etkileşimini artıracak.
Aynı güzergahta planlanan hızlı tren hattı, hem yolcu hem de yük taşımacılığında önemli bir rol üstlenecek. Bu hat, doğu-batı ve kuzey-güney bağlantılarını güçlendirerek bölgelerin birbiriyle bütünleşmesini sağlayacak. Proje, Türkiye’nin üretim-istihdam-ihracat hedeflerine büyük katkı sunacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 4 yıllık bölgesel gelişme stratejisini hazırladı. Erzurum, Van, Samsun, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Trabzon bölgesel merkezler haline getirilecek. Bu iller arasında yüksek kapasiteli kara yolları ve demir yolları oluşturulacak. Ana gelişme koridorları kurularak, kalkınma ülkenin tamamına yayılacak.
Tarım sektöründe Manisa, Konya, Adana, Mersin, Hatay, Muğla ve Balıkesir öncelikli iller olarak belirlendi. Genç girişimcilik ve kooperatifleşme desteklenecek. Dijital tarım teknolojileri yaygınlaştırılarak, akıllı tarım uygulamaları ile verimlilik artırılacak.
Sanayi üretiminde orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlere öncelik verilecek. Yalova‘da kimya ve makine sanayi, Çorum‘da savunma sanayii, Sivas‘ta optik ürünleri, Isparta‘da sağlık ve kozmetik ürünleri, Bolu‘da elektronik sanayi, Zonguldak‘ta ise makine ve gemi inşa sanayii desteklenecek.
Mersinliler Müjde: Büyükşehir’den Dar Gelirliye Konut Desteği!
Konya’ya Kar Geliyor: İşte Yeni Haftada Konya’da Hava!