35,3652$% 0.11
36,8628€% 0.25
44,3683£% 0.04
2.968,10%0,23
4.810,00%0,24
3336651฿%0.80944
KIŞ AYINDA BİTKİSEL ÇAYLARA YOĞUN TALEP
Kış hastalıklarından korunmak isteyenler bitkisel çaylara yöneliyor. Ihlamur, ada çayı, nane gibi çaylar, bağışıklığı güçlendirmek için tercih ediliyor. Ancak fazla tüketim risk oluşturabiliyor.
BİTKİ ÇAYLARI NASIL TÜKETİLMELİ?
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Durmuş Ali Aslanlar, insanların kış aylarında üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için bitki çayı ve ilaçlarını birlikte tükettiğini ancak bu gibi durumlarda ilacın etkisinin azaldığını belirtti. Aslanlar, günde iki fincandan fazla bitkisel çay tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Çayların demleme veya kaynatma yöntemi doğru seçilmeli. Yanlış yöntem, etkisini azaltabiliyor. Yemekten hemen sonra veya uyumadan önce içmek daha faydalı olabiliyor.
DOĞAL DİYE ZARARSIZ DEĞİL
Bitkisel çayların doğal olduğu için zararsız olduğu düşünülüyor. Ancak bu çaylar da yan etkiler oluşturabiliyor. Sosyal medyadan alınan önerilerle bitkisel çay tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
UYUNMAYAN HİJYEN KOŞULLARI TEHLİKE YARATIYOR
Doğru saklanmayan ve hijyenik koşullarda kurutulmayan bitkisel ürünler, zehirli toksinler içerebiliyor. Küflenmiş ürünler, karaciğere ciddi zararlar verebilir.
İLAÇ KULLANANLAR DİKKATLİ OLMALI
İlaç kullanan kişiler, bitkisel çay tüketimine dikkat etmeli. Bu çaylar, ilaçlarla etkileşime girerek tedaviyi olumsuz etkileyebilir. Özellikle tansiyon ilaçları ve demir preparatları ile tüketilen bitkisel çaylar, ilacın etkisini azaltabiliyor.
Konya Dahil 9 İlde 2 Milyar Liralık Bungalov Dolandırıcılığı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.