35,3586$% 0.14
36,7770€% 0.17
44,3376£% 0.23
3.011,91%0,72
4.959,00%0,28
3561144฿%1.75626
Corona virüsü salgınının ardından Çin’de bilim insanları, daha kayıplı bir mutant türü olan GX_P2V adlı virüsü laboratuvarında geliştirildi. Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi’nde görevli bilim insanları tarafından üretilen bu virüs, insanlaştırılmış farelerde korkutucu etki gösteriyor.
Araştırmacılar, GX_P2V’nin genetik olarak insan benzeri davranmaya zorlanan farelerin beyinlerine saldırdığını belirtti. Virüs, tehlikeli bir korona virüsü olan GX/2017’nin barındırdığı bir versiyonu olarak kayıtlara geçti.
GX_P2V’in bulaştığı farelerin sadece sekiz gün içinde patlaması ve ölmesi bilim adamlarını da şaşırttı. Tüm ölümlerin, virüslerin hızlı bir şekilde akciğerlerden başlayarak kemiklere, gözlere, soluk borularına ve en sonunda beyine ulaştığının görüldüğü ifade edildi. Araştırmacılar, virüsün neden olduğu hasarın ölümlere yol açtığını açıkladılar.
Özellikle belirgin olan bir durum, virüsün bulaştığı farelerin ölmesinden bir gün önce gözlerinin tamamen beyaza dönmesiydi. Bu olağanüstü göz rengi değişiminin, vücutta oluşan ciddi değişimin göstergesi olduğu belirtildi.
Araştırmacılar, GX_P2V’nin bulaştığı farelerin ölüm oranının %100 olduğunu ve bu türün, COVID-19 ile ilişkili virüsler arasında rapor edilen diğer ölüm oranlarından çok daha yüksek olduğunu belirtti. Ancak önemli bir nokta olarak, bu salgın sonuçlarının henüz insanlar üzerindeki etkisini ve nasıl yayılacağı konusunda net bir bilgi sunulmadığı vurgulandı.
University College London Genetik Enstitüsü’nde epidemiyoloji uzmanı olan Francois Balloux, bu araştırmayı “korkunç” ve “bilimsel açıdan tamamen dikkate almaz” olarak değerlendirirken, bilim dünyası ve hükümetler, bu tür hastalıkların etik ve güvenlik sonuçlarının tam uygunluğunu değerlendirmeye devam ediyor. Bu gelişmeler, pandeminin ardından dönemsel incelemeler ve laboratuvar güvenliğine dair küresel bir odaklanma yaratmış durumda.
Zeytinyağlarında Korkunç Rakam: Analizlerin Yüzde 25’i Hileli Çıktı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.